header-image
Afstand: Uit
Afstand:
km Binnen hoeveel kilometer wil je zoeken?
Zoeken

Pets&Co ondernemer worden?

Pets&Co is opgericht op 5 november 2010 en is een initiatief van 9 ondernemers met allen zeer ruime ervaring in de dierenbranche. Inmiddels is Pets&Co een begrip bij klanten en leveranciers en zijn meer dan 45 winkels aangesloten bij de Pets&Co organisatie

MISSIE
Pets&Co zet zich in voor een zo hoog mogelijk rendement van de aangesloten winkels door krachten te bundelen en kosten te reduceren.

VISIE
In de huidige economische tijd zijn een goede marge en lage kosten van levensbelang voor een ondernemer in de dierenbranche. Door kennis, beleving en de juiste producten blijft het mogelijk om je als speciaalzaak te onderscheiden, juist in deze periode van transparantie en toenemende druk van het internet.

STRATEGIE
Van, voor en door ondernemers. Pets&Co is de enige onafhankelijke organisatie van Nederland in de huisdierenbranche. Door de inzet van onze ondernemers in diverse commissies blijven de lijnen kort en de overheadkosten laag. Hierdoor valt het voordeel waar het hoort: op de winkelvloer!

FORMULE UITSTRALING
In de ruim 10 jaar dat Pets&Co bestaat is het frisse groene Pets&Co logo met zijn grijze herkenbare icoontjes natuurlijk flink gegroeid in bekendheid, toch is het van belang om lokaal ook bekend te staan onder je eigen naam. Daarom voeren de Pets&Co winkels altijd hun naam in combinatie met het Pets&Co logo.

De uitstraling van het winkelpand is altijd maatwerk, maar door de herkenbare huisstijl is Pets&Co inmiddels goed herkenbaar in het Nederlandse straatbeeld en op internet. De overkoepelende website wordt veel bezocht, het aantal volgers op Facebook en lnstagram groeit nog steeds, net als het aantal klanten dat onze nieuwsbrieven ontvangen.

Aangesloten winkels kunnen gebruik maken van een uitgebreid pakket formulematerialen die centraal uit voorraad leverbaar zijn zoals vlaggen, deurmat, kleding, tassen enz. En mocht iets nog niet eerder ontworpen zijn, dan kan dat altijd snel geregeld worden. 

MARKETING
Een belangrijk onderdeel van de formule is de marketing. er wordt een compleet pakket marketing tools aangeboden waar de winkels tegen kostprijs gebruik van kunnen maken. Jaarlijks wordt per winkel een marketingplan besproken waarbij o.a. gekozen kan worden uit: de 4 basisfolders, thema folders, magazines, nieuwsbrieven, krasloten, stoepbordposters. Dit alles natuurlijk ondersteund met POS materialen voor op de winkelvloer

Pets&Co heeft ook eigen cadeaubonnen, balenpassen, klantenkaarten en waardebonnen.

ONDERSTEUNING
De aangesloten winkels hebben toegang tot ons eigen intranet met bestanden en informatie, hoewel met een bericht in de gezamenlijke app-groep vaak nog sneller antwoorden gevonden kunnen worden op alle mogelijke vragen die je als dierenspeciaalzaak ondernemer tegen kunt komen. Op de 3 ledenbijeenkomsten per jaar worden nieuwe ontwikkelingen in de branche besproken en kan men in gesprek met collega’s. De winkels worden allemaal regelmatig bezocht en indien gewenst kan Pets&Co meedenken bij onderhandelingen met personeel, huurbaas, enz.

DÉ DIERENSPECIALIST
Klanten van Pets&Co kunnen telefonisch of per mail contact opnemen met Dé Dierenspecialist. Een team van deskundigen beantwoordt alle vragen over huisdieren. Ook personeel kan contact opnemen met een vraag.

WEBDESIGN EN DIGITALE ONDERSTEUNING
Voor alle digitale communicatie wordt samengewerkt met In Beeld Webdesign. Zij verzorgen de website, nieuws­brieven en Social Media en zijn altijd bereikbaar voor de aangesloten ondernemers voor vragen en ondersteuning op het gebied van internet en mail. Zij zijn ook aanwezig op alle ledenbijeenkomsten. Elke winkel heeft een eigen presentatie op de gezamenlijke website waar naast de contact informatie ook ruimte is voor teksten en foto’s.

HUISSTIJL EN ONTWERPEN
Voor het bewaken van de huisstijl en het ontwerpen van alle verpakkingen, posters, folders, uitstralingen en alle overige reclame uitingen, wordt samengewerkt met een reclamebureau: Reclamemakers. Wanneer een winkel aansluit bij Pets&Co ontvangen zij een huisstijl handboek en een USB stick met alle logo’s, kleuren, lettertypen en standaard advertenties met het eigen logo en contactgegevens. Maar de winkels mogen ook zelf rechtstreeks contact opnemen met Reclamemakers om een idee uit te werken, waarbij de opmaak kosten betaald worden door de organisatie.

LEVERANCIERS, ASSORTIMENT EN CONDITIES
Door het bundelen van de inkoop bij de kernleveranciers zijn uitstekende afspraken gemaakt en aanvullende condities uit onderhandeld. De condities van Pets&Co behoren dan ook tot de beste in de branche. Met veel leveranciers zijn aanvullende bonus afspraken vastgelegd en zijn extra kortingen op concepten benoemd.

Voor fysieke winkels is het van levensbelang om een verantwoord assortiment te voeren dat een goede marge biedt en de klanten aan de winkel bindt. Steeds vaker weet Pets&Co exclusieve afspraken met merken en leveranciers te maken waardoor klanten loyaal aan de fysieke winkel blijven en de afvloeiing richting online beperkt blijft. Tijssen Goed voor dieren verzorgt de distributie van onze Private Labels en de merken Frank’s Pro Gold en Little BigPaw welke in Nederland exclusief verkrijgbaar zijn bij Pets&Co winkels. Dit assortiment zal dus nooit elders of onder de geadviseerde verkoopprijs worden aangeboden.

WINKELINRICHTING EN BEGELEIDING
Door de jarenlange praktijkervaring heeft Pets&Co veel kennis van routing, indeling en uitstraling en is er een uitgebreid netwerk opgebouwd met winkelinrichters, automatiseerders, verlichting specialisten, energie adviseurs, winkel beveiligers enz.

EVENEMENTEN
Heb je een braderie of jubileum? Pets&Co heeft diverse materialen zoals een eigen mascotte pak en een sky-danser om goed op te vallen.

DIBEVO
Al onze winkels zijn aangesloten bij de branche organisatie Dibevo waar je als ondernemeer terecht kunt voor alle ondernemersvragen en ondersteuning. Als Pets&Co winkel krijg je natuurlijk een fikse korting op de contributie

BIJDRAGE
Bij Pets&Co wordt geen fee geheven, maar betaal je een bijdrage van 350 euro per kwartaal. Per ondernemer, ongeacht het aantal filialen. De samenwerking wordt aangegaan voor minimaal 2 jaar. Bij toetreding wordt een 1-malig entreegeld van 500 euro berekend

VOORWAARDEN OM AAN TE SLUITEN

 • Je hebt een Dibevo omzet van €350.00,- per jaar excl. Btw, of de potentie om deze te realiseren.
 • Je bent geen lid van een andere Dibevo organisatie.
 • Je bent bereid om de winkel te voorzien van een herkenbare Pets&Co uitstraling
 • Je bent bereid de Pets&Co concepten op te nemen in het assortiment.
 • Je wordt collectief lid van Dibevo met alle aangesloten winkels.

Wil jij je ook aanmelden bij de organisatie of wil je hier eerst meer over weten?
Wil je jouw winkel verkopen of wil je een winkel overnemen?

Vul dan dit contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Winkel starten

Wij hebben/kennen winkels ter overname in de regio’s:

 • Zeeland
 • Zuidoosten van Gelderland
 • Midden Nederland
 • Regio Utrecht
 • Regio Gelderland West
Winkel verkopen?

Wij kennen kandidaat ondernemers die een winkel zoeken in de volgende regio’s:

 • In het Noorden van Zuid Holland
 • In het Zuiden van Friesland 

  Extra informatie