Zoeken

BRRRR.. het is weer januari 

BRRRR.. het is weer januari 

Januari staat bekend als de koudste maand van het jaar. Dus haal die lekkere warme jas, handschoenen en sjaal maar uit de kast. Waar moeten we in deze koude periode eigenlijk rekening mee houden voor je hond?

De meeste honden hebben een lekkere warme vacht en hebben geen jasje nodig. Echter honden met een dunne beharing, oudere honden of zieke honden kunnen wel degelijk een jasje gebruiken om ze te beschermen tegen de kou.

Pekel kan de pootjes van je hond flink irriteren. Het is dus belangrijk om de poten van je hond goed te beschermen als er gestrooid is. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een voetzolenspray van Beaphar. Bij thuiskomt de poten van je hond ook even goed schoonmaken zodat hij geen pekel binnen kan krijgen als hij zich schoonlikt.

Hoe leuk het ook lijkt om samen met je hond in de sneeuw te spelen of over het ijs te glijden. Je kunt het echt beter niet doen. Van sneeuw kan je hond flinke maag- en darmklachten krijgen (als hij het binnen krijgt natuurlijk) en je hond kan niet inschatten wanneer hij wel en niet op het ijs kan. Een flinke (bos)wandeling door de prachtige koude natuur is dan een stuk veiliger en net zo leuk.