Zoeken

Cacaodoppen, levensgevaarlijk!!

Cacaodoppen, levensgevaarlijk!!

De lente is in volle gang en de eerste zonnestralen hebben we al mogen begroeten. De tuinen worden weer gereed gemaakt voor een zonovergoten zomer. In de tuincentra worden vele verschillende producten aangeboden voor het afdekken en decoreren van de bloemperken. Pas op want niet al deze producten zijn geschikt voor tuinen waarin huisdieren rondlopen.

Een veel gebruikte en natuurlijke bodembedekking zijn cacaodoppen. Zij zijn geschikt voor het afdekken van tuinborders en rondom planten. Daarnaast voorkomt het de groei van onkruid, houden ze slakken op afstand en zien ze er ook nog mooi uit. Helaas zijn deze cacaodoppen LEVENSGEVAARLIJK voor onze honden en katten.

Cacaodoppen bevatten net als chocolade de stof theobromine. Deze stof is zeer schadelijk voor honden en katten. Zelfs zo schadelijk dat bij het binnen krijgen van een kleine hoeveelheid er al ernstige vergiftigingsverschijnselen kunnen optreden met alle gevolgen van dien.

Gemalen cacaodoppen worden eveneens verwerkt in milieuvriendelijk tuinmest. Dus ook bij het bemesten van de tuin is voorzichtigheid geboden. Ga voor gebruik van een bepaald product eerst na of het product wel veilig is voor je huisdier. Ieder gezinslid wil toch immers onbezonnen genieten in die mooie tuin.