Zoeken

De geur van natte hond..

De geur van natte hond..

Of je hond nu nat is geworden van een fikse regenbui of een duik in de plaatselijke vijver, de geur is hetzelfde: die van natte hond. Een kenmerkende geur die de meeste mensen niet zo prettig vinden. Hoe komt het nou dat een hond zo sterk gaat ruiken als zijn vacht nat wordt?
 
De geur van natte hond is eigenlijk altijd wel een beetje op je hond aanwezig, ook op zijn droge vacht. Die geur wordt namelijk veroorzaakt door micro-organismen zoals bacteriën en gisten die op de huid en in de vacht van je hond zitten. En dan zijn het niet de micro-organismen zelf die je ruikt maar het goedje dat zij produceren.
 
Het goedje dat geproduceerd wordt door de micro-organismen lost op in water. Op het moment dat de natte vacht van je hond weer gaat opdrogen verdampt het water waarin het stinkende goedje is opgelost en voilà daar is de geur van natte hond. Omdat verdampt water opstijgt verspreidt de geur zich lekker door je auto (tijdens de rit naar huis) of in de woonkamer.
 
Een eenvoudige manier om de geur van natte hond tegen te gaan of tot het minimale te beperken is door je hond goed af te drogen als hij nat is geworden. Daarnaast kun je de vacht van je hond licht besprenkelen met hondenparfum of bodymist zodat ze voor ons weer heerlijk ruiken.