Zoeken

De gevaren voor een kat die buiten komt

De gevaren voor een kat die buiten komt

Veel katten vinden het heerlijk om buiten rond te struinen, te jagen en te genieten van het buitenleven. Dat dit niet zonder gevaar is weten we allemaal. Een van de grootste gevaren, zeker in de steden, is het verkeer. Toch liggen er ook andere gevaren op de loer waar we ons soms minder bewust van zijn.

Katten zijn (zeer) gevoelig voor bepaalde bloemen en planten. Afhankelijk van het soort waarmee de kat in aanraking is geweest kunnen de klachten variëren van misselijkheid en diarree tot levensbedreigende aandoeningen. Zo zijn lelies extreem giftig voor katten. Al bij de consumptie van een kleine hoeveelheid kan schade aan de nieren ontstaan.

Ook onder andere tulpen, bloembollen, boterbloemen en meiklokjes kunnen heftige klachten veroorzaken. Blijft je kat alleen in de tuin, bekijk dan welke planten en bloemen je beter wel of niet in de tuin kunt planten. Heeft je kat een groter territorium? Zorg dan dat je de gezondheid van je kat goed in de gaten houdt en bij twijfel altijd even overleggen met de dierenarts.