Zoeken

De huisraad van een grasparkiet

De huisraad van een grasparkiet

Van nature leven grasparkieten in grote groepen, dus minimaal een soortgenoot als huisgenoot mag niet ontbreken. Naast een ruime kooi die (in ieder geval voor een deel) horizontaal getralied is met voer- en drinkbakjes en een badje zijn goede zitstokken van verschillende diktes en materialen ook heel belangrijk. Als alle zitstokken van dezelfde dikte zijn kunnen vogels last krijgen van de spieren in hun poten en van eeltknobbels.

Parkieten zijn slimme en ondernemende vogels en dat is iets om rekening mee te houden met de inrichting van de kooi. We willen immers niet dat ze zich gaan vervelen. Wissel speelgoed en klimmaterialen regelmatig om zodat je vogels iedere keer weer wat te ontdekken en te onderzoeken hebben. Verstop een deel van hun voeding in een daarvoor bestemd speeltje zodat ze langere tijd bezig zijn met eten, zoals ze gewend zijn in de vrije natuur.

Daarnaast vinden de meeste parkieten het geweldig om lekker te slopen. Een natuurlijk speeltje gemaakt van bijvoorbeeld wilgenhout, sisal of karton zorgt dat ze zich wat slopen betreft helemaal kunnen uitleven. Controleer de speeltjes wel regelmatig zodat je zeker weet dat ze nog veilig zijn.

De dierenspeciaalzaken van Pets&Co hebben een uitgebreid assortiment speeltjes en benodigdheden voor jouw grasparkieten zodat zij zich nooit meer hoeven te vervelen.