Zoeken

De juiste kattenbak voor ieders gemak

De juiste kattenbak voor ieders gemak

Een kattenbak is één van de belangrijkste producten die je nodig hebt als je een kat neemt. Zelfs als je kat veel naar buiten mag is het verstandig om een kattenbak in huis te zetten voor de momenten dat hij niet naar buiten wil of kan. Aan jou als katteneigenaar (of was het nou kattendienaar) de schone taak om de goede kattenbak voor jouw kat(ten) uit te zoeken. Om je zoektocht wat makkelijker te maken hebben we wat kattenbak weetjes en feiten voor je op een rijtje gezet.
 
Ten eerste is het van groot belang dat de kattenbak je kat voldoende ruimte biedt. Grofweg kan worden gezegd dat de kattenbak 1,5 maal de lengte van je kat moet zijn. Gemeten van het puntje van zijn neus tot zijn staartaanzet. Met bijvoorbeeld een Main Coon heb je dus een flinke kattenbak nodig. Volgens je kat is zijn kattenbak al snel te klein, te groot bestaat niet.
 
Er zijn verschillende soorten kattenbakken. De meest simpele is de open kattenbak met eventueel een rand tegen het morsen. Voor de katten die er niet van houden om opgesloten te zitten is dit een ideale bak. Ze kunnen de omgeving op hun gemak in de gaten houden als ze hun behoeften doen.
 
Een veel verkochte kattenbak is die met een deksel en een deurtje. Hier geven veel eigenaren de voorkeur aan omdat het qua geur en zicht wat prettiger is. Lang niet alle katten willen door het deurtje maar gelukkig is deze bij de meeste kattenbakken vrij makkelijk te verwijderen.
 
Als oudere katten of katten met pijnlijke gewrichten hun oude vertrouwde kattenbak ineens niet meer willen gebruiken dan kan dat wijzen op pijn. De instap van de kattenbak kan dan bijvoorbeeld te hoog zijn of de bak te smal. Probeer dan eens een bredere kattenbak met een lage instap.