Zoeken

Dierendag..hoe is dat eigenlijk ontstaan?

Dierendag..hoe is dat eigenlijk ontstaan?

Dierendag is een algemeen bekend begrip. Op 4 oktober zetten we onze geliefde huisdieren nog eens extra in het zonnetje met een nieuw speeltje, met overheerlijke lekkernij of veel aandacht. Maar hoe is dierendag eigenlijk ontstaan?

Vroeger hadden de meeste dieren een zwaar leven. Zij hadden een taak en om die taak te volbrengen werkten zij hun hele leven lang en hard. Zij kregen haast geen liefde of aandacht. Ilse Winter uit Tsjechië vond dat de dieren beter behandeld moesten worden en meer aandacht en liefde verdienden. Daarom stelde zij in 1927 aan de Internationale Dierenbeschermingsvereniging voor om één dag in het jaar de dieren extra aandacht te geven.

Het idee werd goed ontvangen en tijdens een internationale congres in 1929 werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste dierendag werd een jaar later gevierd. Niet alleen in Nederland maar in vele landen. Het is niet voor niets werelddierendag.

We zijn inmiddels 88 jaar verder en dierendag staat weer voor de deur. Laten we alle dieren in Nederland extra verwennen en ze een onvergetelijke dierendag bezorgen. Ze verdienen het!