Zoeken

Dromen honden?

Dromen honden?

Als je hond lekker ligt te slapen gebeurd het regelmatig dat hij begint te trappelen met zijn poten of geluidjes maakt. Iedere hondenbezitter zal dit gedrag herkennen. Vaak zeggen we dan al dat de hond ligt te dromen maar is dit ook zo?

Honden hebben net als mensen verschillende stadia in hun slaap en ook hun hersenen zijn tijdens bepaalde stadia net zo actief als overdag als ze wakker zijn. Eigenlijk komt het slaappatroon van honden overeen met die van mensen. Het is dan ook aannemelijk dat honden dromen.

Waar zouden ze dan over dromen? Zouden ze in hun dromen lekker achter een bal aanrennen of een overheerlijke kluif aan het eten zijn? Wetenschappers gaan er vanuit dat honden dromen over de dagelijkse dingen in hun leven. Dit blijft echter gissen want er is geen hond die het ons kan vertellen.

Maak dromende honden niet zomaar ineens wakker want ook zij kunnen dan even niet beseffen waar ze zijn en wat er aan de hand is. Jouw hond zou dan van schrik vanuit zijn instinct kunnen gaan reageren met alle gevolgen van dien. Dus ook onze honden worden net als wij het liefst zacht en met liefde gewekt.