Een konijn is een groepsdier

Een konijn is een groepsdier

Een konijn is een gezelschapsdier en leeft het liefst met meerdere konijnen samen. Een konijntje is niet graag alleen. Zit jouw konijntje buiten of ben je vaak weg? Dan is het dus beter om twee konijntjes te nemen. Jonge konijntjes kun je eenvoudig bij elkaar zetten en omdat ze samen opgroeien zul je hier zelden problemen mee krijgen. De beste combinatie is om zowel een mannetje als een vrouwtje samen te zetten. Uiteraard zul je ze dan wel moeten laten steriliseren en castreren om niet telkens een nestje te krijgen. Steriliseren kan als je konijntje een half jaar oud is. Castreren kan vanaf 5 maanden.

Twee konijntjes van hetzelfde geslacht kun je ook goed samen houden. Ook dan kun je kiezen om ze te laten castreren/steriliseren om dominantie en sexueel gedrag te vermijden.

Is je konijn al wat ouder en wil je er toch graag een tweede bij zetten ga dan op zoek naar een ander wat ouder konijn. In het asiel zitten ook konijntjes, die misschien heel graag jouw eenzame konijn gezelschap willen houden. Vraag altijd of je het eerst vrijblijvend mag proberen. Klikt het niet tussen de twee konijntjes, dan kun je het nog terugbrengen. Uiteraard hebben je konijntjes wel voldoende ruimte nodig. Bij Pets&Co adviseren we je graag!