Zoeken

Eieren, eieren en nog eens eieren..

Eieren, eieren en nog eens eieren..

Maar wat hebben eieren nu met Pasen te maken? Eieren worden gezien als een teken van vruchtbaarheid, want uit een ei kan nieuw leven komen. Ongeveer tegelijk met Pasen is het ook lente geworden. En de lente is de tijd van nieuw leven. Bomen staan weer in bloei, lammetjes springen in de wei, en vogels gaan op zoek naar een geschikte plek om te gaan nestelen. 

We kennen allemaal het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’. Dit gezegde kan, wat ons betreft, de prullenbak in. Vogels leggen namelijk steeds vroeger eieren. Ze doen dit niet in een bepaalde maand maar zodra het warmer wordt en er genoeg te eten is. Het is inmiddels lente, de temperaturen lopen op en in de maand april zijn er al voldoende insecten en wormen te vinden. Hoog tijd dus voor de vogels om op zoek te gaan naar een geschikte plek om te gaan nestelen. Dit doen ze het liefst in een nestkast.
 
Er zijn verschillende nestkasten verkrijgbaar. In onze winkel geven we je graag persoonlijk advies. Het is namelijk erg belangrijk om een juiste locatie te kiezen voor een nestkast. Kies een rustige plek zodat vogels zich veilig voelen en naar binnen durven. Hang een nestkast niet in de volle zon en beschut tegen de wind. Een vrije en veilige aanvliegroute is belangrijk dus uit de buurt van katten.