Zoeken

Fietsen met je hond..

Fietsen met je hond..

Heb je een actieve en gezonde (niet te kleine) hond, dan kan het voor jullie allebei leuk zijn om te gaan fietsen. Voor het baasje vaak de ideale manier om de hond in een relatief korte tijd voldoende lichaamsbeweging te geven. Voor de hond een fijne en gezonde manier om zijn energie kwijt te raken.

In eerste instantie moet je hond leren om netjes naast te fiets te blijven lopen, zonder trekken en springen. Dit kun je hem leren door met de fiets in de hand met je hond te lopen. In het begin loop je zelf tussen de fiets en je hond in. Als dat goed gaat kun je een stapje verder gaan en tijdens het lopen de fiets tussen jou en je hond laten rijden.

Als je hond vertrouwd is met de fiets en het rustig ernaast lopen, dan kun je beginnen met een klein stukje te fietsen. Je fietst heel langzaam. Je kunt eventueel iemand anders even mee laten lopen met de riem van de hond in zijn handen. Als ook dit goed gaat kun je het tempo langzaam opvoeren en de hond in draf laten lopen. Bouw zowel het tempo als de afstand langzaam op zodat je hond rustig kan wennen.  

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Met de riem in je handen fietsen levert vaak gevaarlijke situaties op. Schaf liever een speciale fietsenhouder aan, met of zonder veer, zodat jullie je veilig in het verkeer begeven.