Zoeken

Fijne haarwisseling

Fijne haarwisseling

De ruiperiode van onze honden zit er weer aan te komen. De ruiperiode dient zich twee keer per jaar aan, in de lente en de herfst. De meeste honden verharen alleen in deze periode flink. Natuurlijk vinden we het hele jaar haren van onze hond maar dat is doorgaans in veel mindere mate. De ruiperiode duurt gemiddeld drie tot vier weken. En zowel jij als je hond kunnen hier flink van balen.
 
Zeker tijdens de ruiperiode is het belangrijk dat je de vacht een beetje helpt. Een goede wasbeurt met hondenshampoo kan ervoor zorgen dat de dode haren worden losgeweekt en daarna goed uitgekamd kunnen worden. Zorg wel dat je een geschikte borstel hebt voor de vacht van jouw hond want anders zou je zijn huid of vacht kunnen beschadigen.
 
Sommige honden lijken wel het hele jaar in de rui te zitten. Dit is heel vervelend en kan verschillende oorzaken hebben met ieder een eigen oplossing. Een van de oorzaken is dat de hond teveel geborsteld wordt. Dat is makkelijk op te lossen, gewoon minder gaan borstelen. Andere oorzaken kunnen te maken hebben met de voeding, te weinig bewegingen of te weinig buitenlucht. Samen met jou kunnen we kijken waar de mogelijke oorzaak ligt en wat een oplossing kan zijn. Dit kan in één van onze winkels of via onze advieslijn.