Zoeken

Hallo, hallo wie stinkt daar zo..?

Hallo, hallo wie stinkt daar zo..?

Misschien niet het smakelijkste praatje maar wel heel belangrijk. De poep van je hond zegt namelijk veel over zijn gezondheid en (de verteerbaarheid van) zijn voeding. Dus bekijk de drol eens goed voordat je het poepzakje dichtknoopt en ruik en voel er ook eens aan (dat laatste mag best door het zakje heen).

Een gezonde drol is stevig en mag breken maar niet uit elkaar vallen bij het raken van de grond. Een drol ruikt nooit lekker maar als hij zo stinkt dat de bloemetjes ervan verwelken klopt er iets niet. De kleur en de hoeveelheid ontlasting is sterk afhankelijk van de voeding die de hond krijgt. Maar als het zoveel is dat je je af vraagt hoe dat allemaal uit dat hondje kan komen, dan is de kans groot dat hij voeding krijgt die hij niet goed kan verteren.

De meeste hondendrollen zijn (chocolade)bruin. De ene wat lichter dan de ander en dat heeft weer met de voeding te maken. Iedere andere kleur is afwijkend. De oorzaak kan heel onschuldig zijn maar dat is zeker niet altijd zo. Reden genoeg dus om het goed in de gaten te houden.