Zoeken

Help de vogels de winter door

Help de vogels de winter door

De winter is een zware periode voor de buitenvogels. De dagen zijn kort dus er is niet veel tijd om eten te zoeken. Dat is lastig want in de winter verbruiken ze juist veel energie omdat ze zich warm moeten houden. Ze kunnen onze hulp dus goed gebruiken. 

Als eerste kunnen we ervoor zorgen dat ze makkelijker aan hun voeding kunnen komen door ze bij te voeren. Vetten kunnen ze in deze periode goed gebruiken. Dus mezenbollen en vetblokken mogen in je tuin of op je balkon niet ontbreken. Ook zonnebloempitten en pinda’s bevatten veel vetten dus mogen lekker veel aangeboden worden. Haal alle voeding die je ze aanbiedt uit de verpakking en netjes waarin ze zitten want vogels kunnen daar verstrikt in raken. 
 
Wil je ze ook nog een lekkere warme slaapplaats bieden? Zorg dan dat je een schoon nestkastje hebt hangen. Dit vinden ze vaak een fijne plek om in de schuilen en te overnachten. Hang het nestkastje zo dat de wind en de regen of sneeuw er niet in kunnen. 
 
Niet alleen de vogels genieten van jouw tuin of balkon als je ze eten en een slaapplaats aanbiedt. Voor ons zijn deze mooie dieren toch ook een lust voor het oog.