Zoeken

Help ik heb een slang gevonden!!

Help ik heb een slang gevonden!!
Dat was wat ik hoorde toen ik de telefoon opnam. Een klant belde naar de winkel want die had zojuist een slang gevonden en de dierenambulance was niet bereikbaar. Wat nu? De politie bellen leek mij de beste oplossing. Zo gezegd zo gedaan. Totdat een kwartiertje later onze telefoon weer ging. Het was de politie. Zij hadden een slang opgehaald bij mensen die hem hadden gevonden maar zij konden nergens met de slang naartoe. Degene die normaliter de opvang en verzorging van gevonden slangen op zich neemt is namelijk op vakantie.
 
Een uur later sta ik met de desbetreffende slang in mijn handen. Het blijkt een rattenslang te zijn. Dit exemplaar is bruin van kleur en zo aan zijn lengte te zien volwassen. Hij is makkelijk te hanteren dus zeer waarschijnlijk gewend aan mensen. Ook deze rattenslang heeft gedaan waar ze bekend om staan en goed in zijn: ontsnappen. Ben je van plan een dergelijke mooie en bewegelijke slang aan te schaffen, verdiep je dan niet alleen in de verzorging van zo’n dier maar ook in de beste en veiligste manier van huisvesten.
 
Met deze slang gaat het allemaal goed komen. Totdat degene van de opvang terug is, blijft hij in zijn tijdelijke (afgesloten) terrarium bij ons en krijgt hij de verzorging die hij nodig heeft.