Zoeken

Help….mijn konijn bijt!!

Help….mijn konijn bijt!!

Konijnen hebben een lief en zacht uiterlijk maar soms kunnen we aardig bang voor ze worden als ze hun tanden gebruiken. Waarom bijt een konijn?

Een konijn kan om verschillende redenen bijten. Vaak is het omdat hij bang is en niet kan vluchten. Het kan ook zijn dat hij zijn territorium verdedigt of dat hij pijn heeft. Ook kan het zijn dat hij je aandacht wil trekken of je probeert te waarschuwen. In alle gevallen geldt dat het konijn je niet bijt omdat hij gemeen of stout is maar omdat hij je wat wil vertellen.

De meeste konijnen vinden het niet fijn om opgepakt te worden. Wil je met je konijn spelen of kroelen ga dan lekker bij hem op de grond zitten en laat hem zelf naar je toe komen. Vaak kun je hem prima lokken met wat lekkers. Merk je dat je konijn je bijt als je hem op een bepaalde plaats aait, laat hem dan even nakijken door de dierenarts want de kans is groot dat hij pijn heeft.

Als je konijn naar je gromt of bijt als je met je hand in zijn kooi komt dan verdedigt hij zijn territorium. Een groter hok en/of een vriendje voor je konijn kunnen al heel veel verbetering bieden. Straf je konijn nooit met je handen want je konijn moet juist leren dat je handen niet eng zijn. Trek je hand bij voorkeur ook niet weg want dan leert je konijn dat grommen en bijten zin heeft. Eventueel kun je een stevige handschoen aantrekken zodat je beschermd bent.

Lukt het je niet om het bijtgedrag van je konijn te veranderen dan kun je advies inwinnen bij dé dierenspecialist van Pets&Co.