Herfst: rui voor de meeste honden

Herfst: rui voor de meeste honden

Met het weer van deze weken wil je er nog niet aan denken maar de herfst komt er binnenkort weer aan. Dat betekent voor veel hondenbezitters weer een overvloed aan haren in huis. In het voor- en najaar wisselt de hondenvacht namelijk van ‘zomer’ naar ‘winteruitvoering’ en andersom. De meeste honden verharen alleen in de ruiperiode overmatig. Soms is echter het normale ritme ontregeld, dat kan bijvoorbeeld door het weer komen, maar honden die veel binnen zijn hebben soms een ander ritme. Het overdreven borstelen van de vacht en minder goede voeding kunnen ook het ruiproces beïnvloeden.

Wat kun je eraan doen? 
Rui is een natuurlijk proces dat bij je hond hoort. Gewoon een keertje extra stofzuigen en misschien je hond een keer in bad doen om zo de losse haren sneller kwijt te raken. Was je hond altijd met een goede hondenshampoo, laat die enkele minuten goed inwerken zodat de dode en bijna dode haren losweken, en spoel daarna de vacht goed uit. Droog je hond daarna goed af en borstel hem met een goede hondenborstel.

Verhaart jouw hond het hele jaar door overmatig? Vraag je Pets&Co dierenspecialist om advies. Wellicht kun je met andere voeding of supplementen het probleem eenvoudig oplossen. Wij helpen je graag