Zoeken

Het hoe en wat bij oververhitting

Het hoe en wat bij oververhitting

De zomer is in volle gang en de zon laat zich met grote regelmaat zien. Zomerse temperaturen worden bereikt en we genieten met volle teugen van buitenactiviteiten. Gezellig hoor als de hond ook mee gaat maar controleer altijd vooraf of je hond ook welkom is op de plaats waar je naar toe gaat. Een hond met warm weer in de auto achterlaten is namelijk NOOIT een optie.

Bescherm je hond bij warm weer tegen oververhitting. Zorg bijvoorbeeld altijd voor een schaduwplek en voorkom zware inspanning. Vers drinkwater mag natuurlijk nooit ontbreken. In onze dierenspeciaalzaken zijn koelmatten en koelbanden te koop die je hond verkoeling bieden tijdens de warme dagen.

Mocht het onverhoopt toch misgaan en je hond raakt oververhit weet dan wat je moet doen. Als eerste breng je hem naar een koelere (schaduw) plek en begin je je hond te koelen. Dat kun je doen door koel (geen ijskoud) water over zijn buik, voetzolen, liezen, oksels en oren te gieten. Wrijf het koele water in de vacht zodat het water de huid bereikt. Laat de hond kleine slokjes koel water drinken. Controleer (indien mogelijk) de temperatuur van je hond iedere 10 minuten. Als de lichaamstemperatuur van de hond gedaald is onder de 40 graden dan moet je stoppen met koelen. Neem ook altijd contact op met een dierenarts.