Zoeken

Het leed dat kattenreismand heet

Het leed dat kattenreismand heet

De meeste kattenbezitters krijgen het zweet al op hun voorhoofd bij het idee dat ze met hun kat naar de dierenarts moeten. Niet dat ze zo bang zijn voor de dierenarts maar het is iedere keer weer een drama om de kat in het reismandje te krijgen. Als ze het mandjes alleen al pakken is het beestje in geen velden of wegen meer te bekennen. Kunnen we dat nu niet makkelijker maken?

De meeste mensen halen het reismandje pas te voorschijn als ze met de kat naar de dierenarts moeten. De kat ziet dat mandje als een vreemd voorwerp met een vreemde geur. Vaak hebben ze ook al een negatieve associatie met het mandje want de vorige keer werd hij er ook ingestopt en mee naar de dierenarts genomen.

Laat het reismandje onderdeel van het interieur worden. Berg het mandje niet op maar geef het een vaste plaats in de woonkamer. Leg er een dekentje in en geef de kat regelmatig wat lekkers in het reismandje. Als hij er in gaat liggen kun je oefen met het deurtje dicht te doen. Beloon je kat iedere keer als hij ontspannen blijft en bouw de duur van het afgesloten deurtje op. Als dit eenmaal goed gaat kun je gaan oefenen met het optillen en vervolgens lopen met de reismand.

Uiteindelijk kunnen jij en je kat ontspannen naar de dierenarts. De dierenarts bezoeken is dan voor jouw geen klus meer die bloed, zweet en tranen kost en voor de kat is het een ontspannen reisje met op zijn tijd een lekkere beloning.