Zoeken

Hoe houdt je hond zijn hoofd koel??

Hoe houdt je hond zijn hoofd koel??

Tijdens de warme lente- en zomerdagen is het belangrijk om goed op je hond te letten. Veel honden kunnen namelijk niet goed tegen de warmte. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat zij alleen onder hun voetzooltjes wat zweetklieren hebben en verder alleen kunnen hijgen om hun warmte kwijt te raken. Hoe hoger de temperatuur hoe groter de kans op oververhitting en dat is levensgevaarlijk.

Zorg voor voldoende koele/schaduwplekken waar je hond kan gaan liggen. Om een aangename ligplaats voor je hond te creëren kun je een koelmat kopen. Dit is een mat die gevuld is met verkoelende gel. Deze gel gaat koelen zodra je hond op de mat gaat liggen. Zo heeft je hond een ligplaats die wel 10 tot 15 gaden onder de omgevingstemperatuur is. Ook ideaal als je op een warme dag toch even met de auto en je hond weg moet.

Tijdens de wandelingen kun je je hond wat verkoeling bieden door hem een koelband om te doen. Deze band bedekt de slagaders in de nek en doordat deze aders aan de oppervlakte van de huid liggen, stroomt het bloed direct langs de koelband. Dit zorgt voor verkoeling van het hele lichaam.

Zo houdt jouw hond in ieder geval zijn hoofd (en lichaam) koel!