Hoera, het is weer bijna Dierendag!

Hoera, het is weer bijna Dierendag!

Op 4 oktober geef je je hond een lekker bot, je kat een nieuw speeltje of je konijn een dikke knuffel. Het is dan namelijk weer dierendag! Bij de meeste huisdierbezitters in Nederland is het het hele jaar wel dierendag, maar op 4 oktober verwennen we onze trouwe vriendjes nog net een beetje extra.

In 1929 werd er in Wenen een grote vergadering georganiseerd door dierenbeschermers over de hele wereld. Tijdens deze vergadering spraken zij over belangrijke ideeën om dierenmishandeling te stoppen. Iemand stelde toen voor om één dag per jaar op te richten om aan alle dieren op de aarde te denken. De dierenbeschermers in Wenen vonden dat een prima plan, toen moest er alleen nog een datum bedacht worden voor deze dierendag.

De dierenbeschermers kozen voor 4 oktober, de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi. Deze Franciscus was onder andere de heilige van planten en dieren. Volgens een legende hield hij ooit een kerkdienst voor dieren. Geen gekke keuze dus.

Sinds de grote vergadering van dierenbeschermers in 1929 vieren we dus ieder jaar op 4 oktober dierendag!

Bij Pets&Co kun je deze week terecht voor allerlei extra leuke dierendagacties en aanbiedingen. Heb je onze folder niet in de bus gehad? Klik dan hier. De Pets&Co folder loopt nog tot en met zondag 9 oktober.