Zoeken

Hoera, we mogen een kitten!

Hoera, we mogen een kitten!

De beslissing is genomen, je gaat een kitten aanschaffen. Nu de kogel door de kerk is, kun je niet wachten tot je jouw kitten in je armen kunt sluiten. Allemaal heel begrijpelijk maar toch is het belangrijk je verstand te blijven gebruiken tijdens de zoektocht naar een kitten. Door een goede voorbereiding kun je jezelf veel verdriet besparen. Bij het kiezen van een kitten is het belangrijk te letten op de gezondheid en het gedrag van de kitten en de moederpoes en de manier waarop de kitten gefokt is. 

Hieronder een aantal punten waar je op kunt letten tijdens de aanschaf van een kitten:

– Een kitten leert heel veel van de moederpoes, het is dan ook van groot belang dat het moederdier goedgesocialiseerd is. Als je gaat kijken bij een kitten vraag dan ook altijd of de moederpoes aanwezig is. Let er dan goed  op of deze poes niet bang of agressief reageert op jouw komst.

–  Koop bij voorkeur een kitten die is opgegroeid in huis en niet in bijvoorbeeld een schuur. Kittens die in een huis groot gebracht zijn, zijn gewend aan verschillende geluiden en mensen/kinderen. Ook bij dieren geldt jong geleerd is oud gedaan. Een kitten die van jongs af aan in aanraking komt met allerlei verschillende geluiden en verschillende  mensen zal hier later ook geen problemen mee hebben.

–  Katten zijn schone dieren. Zij houden zichzelf en het nest goed schoon. De oogjes en het neusje van de kitten  moeten vrij zijn van vuil en snot.

–  Kijk altijd goed hoe de kitten op je reageert. Een goed gesocialiseerde kitten zal nieuwsgierig zijn en reageert niet  bang als je hem op wilt pakken.

–  Vraag na of de kitten ontwormd en ingeënt is. 

We helpen je in één van onze dierenspeciaalzaken graag met het uitzoeken van de juiste spullen en voeding voor je kitten zodat je er helemaal klaar voor bent als hij mee naar huis mag.