Honden en hooikoorts

Honden en hooikoorts

Het voorjaar zit in de lucht en daarmee komen ook de hooikoortsklachten voor wie er gevoelig voor is. Wist je dat ook je hond last kan hebben van hooikoorts? Het uit zich niet precies hetzelfde dan bij mensen, maar je trouwe vriend kan er zeker veel last van hebben. Honden reageren niet door te niezen en krijgen ook geen loopneus, ze krijgen vooral veel jeuk, wat zelfs kan leiden tot excessief krabben en haren uit trekken.

De klachten kunnen zijn:

  • Jeuk aan de flanken, snuit, oren, oksels en aan de achterhand
  • Terugkerende oorinfectie
  • Irritatie en ontstekingen aan de huid, rood van kleur
  • Irritatie en ontstekingen aan de ogen, rood en opgezwollen
  • Irritaties aan de voetzolen

Merk je deze klachten op bij je hond, juist in deze periode van het jaar dan kan het zijn dat jouw hond ook hooikoorts heeft. Wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen is zorgen dat de vacht van je hond schoon blijft en er geen pollen of ander vuil in blijft zitten dat gaat irriteren. Borstel je hond dus wat vaker in deze periode. Verder kan het helpen om je hond Omega 6 en 3 olie toe te dienen, dit zorgt voor een gezondere huid en kan irritatie voorkomen of beperken.

Blijft de irritatie? Ga dan naar je dierenarts. Ook voor honden bestaan er medicijnen tegen hooikoorts die de klachten aanzienlijk kunnen verminderen.