Zoeken

Internationale dag van de blindengeleide hond

Internationale dag van de blindengeleide hond

Wereldwijd is de laatste woensdag van de maand april de dag van de blindengeleide hond. Op deze dag wordt stil gestaan bij het werk van deze honden. Dit jaar is dat op 29 april. De geleidehonden worden niet alleen extra in de watten gelegd maar er wordt ook aandacht gevraagd voor het werk van deze honden en de manier waarop we met deze honden om moeten gaan. 

Blindengeleide honden geven mensen die slecht zien of blind zijn bewegingsvrijheid en veiligheid. De honden zorgen ervoor dat de mensen veilig over straat kunnen zonder ergens over te vallen of tegenaan te lopen. Daarnaast is de vriendschap tussen de baasjes en de geleidehonden van onschatbare waarden.

Als een geleidehond aan het werk is, en zijn beugel dus aan heeft, mag hij niet aangehaald of gevoerd worden. Dit leidt de hond af van zijn werk. Honden die aan het werk zijn kunnen het beste genegeerd worden. Hij moet geconcentreerd en oplettend blijven. Als hij zijn beugel niet om heeft weet hij dat hij vrij is en mag spelen en rennen.