Het is weer juni: Chipmaand!

Het is weer juni: Chipmaand!

Het is weer zover: juni chipmaand! Tijdens deze maand staat het chippen en registreren van je huisdier centraal. Juist in de vakantieperiode raken veel huisdieren zoek. Huisdieren die mee gaan op vakantie verdwalen eerder in een nieuwe omgeving. Een huisdier dat thuisblijft of bij een oppas wordt achtergelaten kan ook nog weleens weglopen omdat de situatie vreemd is of omdat de oppas niet zo goed bekend is met het dier. Een dier dat gechipt is én bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden.

Is jouw hond of kat wel gechipt, maar ben je in de afgelopen tijd verhuist of is je telefoonnummer veranderd? Zorg er dan wel voor dat deze gegevens aangepast worden, anders wordt het een stuk lastiger om jou en je huisdier weer snel met elkaar te herenigen. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies.

Vele dierenartspraktijken en asielen ondersteunen de juni chipmaand met speciale chipacties. Op de website chipjedier.nl kunt u opzoeken waar welke acties gehouden worden. Hier staat ook een link naar websites van alle databanken om te zoeken naar het chipnummer en de bijbehorende registratie, zodat je je adresgegevens kan checken.