Zoeken

Je hond op de bank, ja of nee?

Je hond op de bank, ja of nee?

Bij de ene hondenbaas ligt de hond languit op de bank en het andere baasje moet er niet aan denken. Zoveel baasjes, zoveel meningen. Er wordt wel eens gezegd dat het niet zo verstandig is om de hond op de bank te laten omdat de hond dan op gelijke voet wordt geplaatst met de baas en de hond de ondergeschikte moet zijn. Klopt dit? 
 
Het juiste antwoord bestaat niet. Er bestaat hierin geen goed of fout. Wat de beste keuze is hangt af van jou als baasje, van jouw hond en van jullie onderlinge relatie. Als jij er geen probleem mee hebt dat je hond heerlijk op de bank ligt en jouw hond gedraagt zich prima, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Mocht jouw hond bijvoorbeeld gaan grommen als jij of iemand anders op de bank wil gaan zitten, dan is je hond op de bank misschien niet de beste keuze.
 
Bedenk wel dat als je je hond eenmaal toestaat op de bank te gaan liggen, hij dat altijd zal doen. Dus ook als hij net lekker in het natte modderige gras heeft lopen rennen. Maar hé een hondenbaas laat zich niet zomaar gek maken. Met een speciale beschermdeken voor de bank blijft de bank vrij van haren en vuil (nou ja bijna dan natuurlijk). En voor de oudere hondjes (en de diva’s) zijn er speciale loopplankjes en trapjes om makkelijk op de bank te komen.
 
Ik denk dat we hier gelijk de ideale kadotip voor de komende feestdagen hebben.