Zoeken

Je hond veilig mee op reis

Je hond veilig mee op reis
Het is weer vakantietijd en we trekken er massaal op uit. Kamperen in eigen land of een strandvakantie in het buitenland, er is voor ieder wat wils. Vele van ons nemen de hond gezellig mee op vakantie. Geweldig natuurlijk maar doe dit wel op een veilige manier.

In de Nederlandse wetgeving staat niet expliciet vermeld hoe we onze hond in de auto moeten vervoeren. Ons advies is doe het veilig. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een zogenaamd autotuig of een bench. Hiermee voorkom je dat je hond bij een aanrijding door of zelfs uit de auto wordt geslingerd.

Ga je met je trouwe viervoeter naar het buitenland? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving van de landen waar je naar toe gaat en doorheen rijdt. Duitsland kent bijvoorbeeld een wet die het verplicht stelt je huisdier op een veilige manier vast te zetten in de auto. In België en Frankrijk kun je op de bon geslingerd worden als je je huisdier niet op een veilige manier vervoert. En in Spanje en Luxemburg mag je huisdier nooit op de voorstoel zitten.

De veiligheid van je geliefde hond moet eigenlijk gewoon op nummer één staan of het nu in de wet staat of niet. Dus laat je in een van onze dierenspeciaalzaken goed voorlichten voordat je samen de weg opgaat.