Je hond wel of niet wassen

Je hond wel of niet wassen

Een hond hoeft niet vaak gewassen te worden, maar soms is het ECHT nodig. Als hij lekker in de viezigheid heeft liggen rollen bijvoorbeeld. Ook als je hond in de rui is kan het lekker zijn om hem eens een extra wasbeurt te geven. Hierdoor ben je meteen veel losse haren kwijt uit de vacht.

Gebruik ALTIJD een hondenshampoo. De huid van je hond heeft een andere PH-waarde dan onze huid. Dit betekend dat de zuurgraad anders is. Door je hond met een hondenshampoo te wassen tast je deze zuurgraad niet aan en blijft zijn huid soepel en behoud deze zijn natuurlijke vetlaagje. Je Pets&Co dierenspecialist adviseert je graag over de beste shampoo en vachtverzorgingsproducten voor jouw hond.

Zorg er eerst voor dat je hond klitvrij is door hem goed te kammen, klitten zijn er veel moeilijker uit te krijgen als de vacht nat is, of gebruik een aparte conditioner na de shampoo om de vacht zacht en makkelijk doorkambaar te maken. Maak je hond goed nat, let hierbij op dat er geen water in de neus komt, en laat de kop zoveel mogelijk droog. Masseer nu de hondenshampoo in en spoel het vervolgens goed uit. Goed afdrogen en je hond is weer helemaal fris en schoon.