Zoeken

Katten en winterweer

Katten en winterweer

Katten die gewend zijn om naar buiten te gaan willen, ondanks de kou, in de winter vaak ook (even) naar buiten. In principe is dat ook geen enkel probleem. Hun lekkere dikke vacht heeft een isolerende werking en beschermd hun tegen de kou. Toch zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je je kat in de winter naar buiten laat gaan.
  
De isolerende werking van de vacht gaat verloren op het moment dat de vacht nat wordt. Je kunt niet echt voorkomen dat je kat nat wordt maar als hij binnenkomt is het wel verstandig om hem goed droog te wrijven en hem een lekker warm ligplekje te bieden.
 
De voetzooltjes van katten zijn erg gevoelig dus als je kat naar buiten gaat als er gestrooid is, denk er dan aan om zijn poten in te smeren met wat honingzalf of voetzolenspray geschikt voor katten. Reinig de vacht en de poten van je kat als hij terug binnenkomt met een schone doek zodat hij tijdens het poetsen het strooizout dat aan hem is blijven plakken niet binnen krijgt. 
 
Tot slot is het misschien verstandig om je kat tijdens de ijzige nachten binnen te houden. Ze gaan dan makkelijk op zoek naar warmte en verstoppen zich meer dan eens onder de motorkap of op de banden van een auto met alle gevolgen van dien als deze weg rijdt.