Zoeken

Knibbel, knabbel, knuisje..

Knibbel, knabbel, knuisje..

Ieder konijn en knaagdier wil een huisje. Konijnen en knaagdieren zijn prooidieren. Dat houdt in dat zij in de vrije natuur door andere dieren gegeten worden. Om zich (bij jou thuis in hun eigen kooi) veilig te voelen hebben ze een schuilplaats nodig. Een schuilplaats kun je op verschillende manier creëren in je kooi. 
 
Een leuke en makkelijke manier om een schuilplaats te bieden is door een huisje in de kooi te plaatsen. Er zijn huisjes van verschillende materialen verkrijgbaar. Zo zijn er huisjes gemaakt van wilgentakken en hout. Hiermee sla je twee vliegen in een klap want je diertje kan hier gelijk lekker aan knagen. Ook zijn er huisjes bedekt met hooi en andere lekkernijen. Die zijn niet alleen prettig maar ook nog eens super lekker. Pas op met plastic huisjes want als ze hiervan stukjes binnen krijgen kunnen ze ziek worden.
 
Hamsters vinden het naast een huisje ook erg fijn om een flinke dikke laag bodembedekking te hebben. Daar kunnen ze lekker in graven en zich in verstoppen. Deze laag mag zeker 20 cm dik zijn. Dit kun je doen met een bodembedekking op basis van hennepvezel, katoen, papier, karton of een mengsel hiervan.
 
Wil jij jouw konijnen of knaagdieren ook zo’n fijne schuilplaats geven? Kom dan langs bij één van onze winkels en maak een keuze uit het ruime assortiment.