Zoeken

Kunnen konijnen tijdens de koude wintermaanden buiten blijven?

Kunnen konijnen tijdens de koude wintermaanden buiten blijven?

Alle volwassen en gezonde konijnen, die gewend zijn om buiten te wonen, kunnen ook tijdens de koude wintermaanden buiten blijven. Kijk er niet gek van op als je konijnen lekker in hun ren gaan spelen als er een laag sneeuw in ligt. Veel konijnen vinden sneeuw namelijk best leuk, zolang ze maar weer hun hok in kunnen als ze het koud krijgen.

Toch zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je konijnen tijdens de kou buiten wonen. Zorg altijd dat ze een droog en winddicht nachthok hebben waar ze zich lekker kunnen ingraven in een dikke laag stro. Als de wind ijzig aanvoelt kan het slim zijn om het nachthok af te sluiten met plexiglas of een lekker dikke deken maar let er wel op dat er nog wel verse lucht het hok in kan. Controleer minimaal twee maal per dag het drinkwater van je konijnen want het bevriest snel.

Zoals we al vaker geschreven hebben zijn konijnen het liefst niet alleen. Zeker tijdens de koude wintermaanden heeft het hebben van een vriendje een groot voordeel. Ze kunnen elkaar lekker warm houden.