Zoeken

Mata..wattes? 

Mata..wattes? 

Matatabi. HET speeltje, kauwstokje en snackje voor jouw kat! Matatabi wordt gemaakt van takjes van een plant die alleen in Japan en China voorkomt en een lekker opwekkend stofje afgeeft als een kat erop bijt. Van oorsprong werden ze gebruikt om grote katachtigen te lokken maar ook voor onze katten is het onweerstaanbaar.
 
Matatabi heeft net als catnip een licht hallucinerende werking op je kat. Als ze er net op kauwen of mee spelen kunnen ze opgewonden gedrag laten zien maar daarna worden zij helemaal ontspannen en relaxt. Het is dus niet alleen een ideaal speeltje maar ook een goed hulpmiddel tijdens een stressvolle periode of een bezoek aan de dierenarts. Daarnaast houdt je kat zijn tanden mooi schoon met het kauwen op dat matatabistokje.
 
Het merendeel van de katten is gek op matatabi, ook katten die niet gevoelig zijn voor catnip. Ondanks dat het een volledig onschuldig en niet verslavend product is kan het zijn dat je kat gewend raakt aan de geur en er niet meer op reageert. Om dit te voorkomen kun je je kat het beste maximaal 2 a 3 keer per week een matatabi speeltje of stokje geven en na het spelen/kauwen weer opruimen. Zo blijft Matatabi een groot feest.