Zoeken

Mee met de auto..

Mee met de auto..

Veel honden springen vol enthousiasme in de auto als ze mee mogen. Autorijden betekent namelijk vaak iets leuks doen. Toch kan zo’n autorit voor sommige honden ook behoorlijk stressvol zijn. Zij zijn bijvoorbeeld onrustig in de auto, hijgen of blaffen veel en sommige honden worden zelfs wagenziek en moeten braken.

Heb jij nou zo’n hond die niet zit te wachten op een ritje met de auto? Niet getreurd want je kunt je hond leren met deze autoritten om te gaan. Leer je hond eerst rustig in de auto te zitten zonder dat je gaat rijden. Neem iets lekkers mee zodat hij de auto als positief gaat ervaren. Pas als je hond helemaal ontspannen in de auto stapt en zit kun je een stap verder gaan: de auto starten.

Als ook het starten van de auto geen spanning meer oplevert bij je hond kun je beginnen met een heel kort ritje. Langzaam bouw je de duur van de ritten op. Wagenziekte gaat meestal ook over als je hond de auto leuk gaat vinden. Zorg dat je hond niet alleen graag mee gaat maar ook dat je hem veilig vervoert. Bij voorkeur in een (auto)bench of met een autotuig.