Zoeken

Mijn vogel sloopt alles

Mijn vogel sloopt alles

Veel eigenaren van parkieten, papegaaien en andere kromsnavels zullen het beamen dat deze vogels heerlijk kunnen slopen. Ze kunnen zelfs zo goed slopen dat menig eigenaar besluit geen speelgoed meer voor ze te kopen omdat ze het toch weer kapot maken. Jammer, want je vogel heeft het echt nodig.

Speelgoed voor kromsnavels is er in verschillende soorten en maten en met verschillende doelen. Om verveling te voorkomen is het belangrijk dat ze speelgoed hebben dat past bij hun natuurlijke gedrag en waarbij ze hun zintuigen aan het werk kunnen zetten. Bied dus speelgoed aan met verschillende doelen zodat ze zich goed kunnen vermaken en hun energie kwijt kunnen.

Er is speelgoed waarin je het voer van je vogel kunt verstoppen. Je vogel is dan net als in de vrije natuur lekker bezig met het zoeken naar zijn eten. Speelgoed om aan te knagen en om te slopen mag zeker niet ontbreken in de kooi van jouw kromsnavel. Slopen is namelijk een hele goede manier om energie kwijt te raken.

Klimmen en klauteren vinden ze vaak ook zalig en als ze dan ook zo af en toe eens uitgedaagd worden om hun hersens te laten kraken, kun je geen gelukkigere vogel hebben.