Zoeken

Moet een konijn echt een maatje hebben?

Moet een konijn echt een maatje hebben?

Het weer wordt beter en we gaan weer meer tijd in de tuin doorbrengen. Vaak het moment dat mensen na gaan denken over het nemen van een konijn. Het is immers heel gezellig om een konijn te hebben en veel mensen geven er de voorkeur aan om het verblijf buiten te zetten.  Allemaal geen probleem want met een mooi groot verblijf in de tuin met voldoende speel en renmogelijkheden zal een konijn heel gelukkig zijn. Maar dan komt de vraag nemen we er een of twee?

Konijnen zijn van nature echte groepsdieren en onze huiskonijnen lijken nog veel op hun wilde soortgenoten in de vrije natuur. Ze kunnen ontzetten genieten van de aandacht en liefde van hun mensenvriendjes maar ze zijn nog gelukkiger als ze ook een konijnenmaatje hebben. Ook een hondenvriendje of kattenmaatje kan een konijn gelukkig maken, zeker als ze daar lekker tegenaan mogen kruipen.

Bedenk wel dat we in de winter of bij slecht weer minder tijd in de tuin doorbrengen en het konijn dan misschien minder contact heeft met ons of met de hond of kat waardoor dat konijnenmaatje dan toch echt van groot belang is. We willen immers allemaal een GELUKKIG konijn.