Zoeken

Oh denneboom, oh denneboom

Oh denneboom, oh denneboom

Wat zijn je takken wonderschoon. Tijdens de kerst maken we ons huis gezellig met een mooie kerstboom, leuke kerststukjes, een kerstster en gezellige kaarsjes. De tijd van gezellig samenzijn is aangebroken en onze huisdieren doen daar volop aan mee.

Toch vraagt kerst met huisdieren wat extra aandacht. De kerstboom is namelijk niet geheel zonder gevaar voor onze honden en katten. De hars is giftig voor hen. Nu zullen ze niet snel de naalden opeten maar zorg er ook voor dat deze niet in hun eten en drinken kunnen vallen. Voorkom ook dat je hond of kat drinkt uit de bak waar de kerstboom in staat.

Versier je kerstboom met onbreekbare ballen. Een vrolijk kwispelende hondenstaart of een nieuwsgierige tik van een kattenpoot zorgt al snel voor veel gevaarlijke scherven. Ook engelenhaar kunnen veel nieuwsgierige katten niet weerstaan maar kan problemen opleveren als ze er verstrikt in raken of het op eten.

Ook hulst, een maretak, een kerstroos en een kerstster zijn giftig voor onze honden en katten. Plaats kerststukjes en kerstversiering met deze materialen zo dat onze dieren er niet bij kunnen en er niet op kunnen gaan knabbelen. Tot slot willen we nog even wijzen op de gevaren van dat romantische kaarslicht. De vachten van onze dieren vatten makkelijk vlam dus als je echte kaarsjes wilt gebruiken plaats deze dan in een diepe houder.

Dan rest ons nu alleen nog jullie een gezellige en veilige kerst te wensen.