Zoeken

Op de markt bij Sander

Op de markt bij Sander

Op de markt bij Sander

Hebben jullie de prachtige (rijdende) marktkraam van Sander al eens gezien? Elke zaterdag is hij te vinden op de markt in Gouda, dinsdags staat hij in Krimpen aan den IJssel en op vrijdag kun je hem vinden op de markt in Amstelveen. Ik ben bij hem langs geweest en ik kan je alvast vertellen dat het echt een bezoekje waard is!

De marktkraam is erg ruim en sfeervol opgezet en je vind er alles voor honden, katten, knaagdieren en vogels. Ik zie onder andere voeding, snacks, speeltjes, borstels maar ook bijvoorbeeld een vlooienmiddel liggen. Het ziet er echt gezellig uit en het nodigt de voorbijgangers uit om gewoon even rond te willen snuffelen. Volgens Sander verkoopt hij bijzonder veel voer voor buitenvogels op de markt zoals mezenbollen, pindanetjes en pindakaas. Dus ook voor mensen zonder huisdieren is het leuk om even bij Sander te komen ´shoppen´.

Sander vertelt mij dat hij het contact met klanten erg belangrijk vindt en dat er op de markt altijd even tijd is om bij te kletsen. “Je bouwt veel sneller een band op met de mensen op de markt omdat je altijd het vaste aanspreekpunt voor deze mensen bent”, vertelt Sander. Hij vervolgt: “Veel klanten komen wekelijks rond hetzelfde tijdstip langs mijn kraam en maken altijd even een praatje. Als ik een vaste klant aan zie komen, weet ik al precies waar hij of zij voor komt. Dat persoonlijke contact, daar sta ik graag vroeg voor op. Er zijn zelfs klanten die de moeite nemen om een lange afstand af te leggen voor een bezoekje aan de winkel. Gewoon.. omdat ze het mij gunnen.”

Dat Sander naast zijn marktkraam dus ook een fysieke winkel heeft, is een groot voordeel. Hij kan op deze manier altijd producten voor zijn klanten bestellen via zijn winkel en het vervolgens meenemen naar de markt.

Zo begint hij een dag op de markt vaak gelijk al met een leuke omzet van zijn vaste klanten. En omdat hij elke week op meerdere locaties in Nederland staat, heeft hij een veel grotere afzetmarkt.

Sander geeft aan dat hij in eerste instantie nooit de intentie heeft gehad om met zijn winkel op de markt te gaan staan. Iets meer dan 10 jaar geleden werd hij benaderd door een aantal vertegenwoordigers met de vraag of hij belang zou hebben bij een winkel in Gouda. De eigenaar van deze winkel stond ook altijd met zijn producten op de markt. In het begin had hij er geen oren naar maar nadat hij een keer mee is gegaan naar de markt vond hij het leuker dan verwacht. “Je hebt een duidelijk begin (alles verkoop klaar maken), een midden (volle bak verkopen) en einde aan je dag (alles weer opruimen)”, vertelt Sander. De stap om de markten over te nemen was dan ook snel gemaakt. Niet veel later kocht hij deze prachtige vrachtwagen welke hij elke week op meerdere plekken in Nederland weer vol enthousiasme ombouwt tot marktkraam.

Zoals ik al aangaf, is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen bij Sander op de markt. Ik weet zeker dat hij je hartelijk zal ontvangen!

Liefs, Snuffel