Zoeken

Op pad met je kat

Op pad met je kat

Je kat naar buiten, binnen laten of… aan een tuigje mee naar buiten. Lang niet iedere kat zal hiervan gediend zijn maar met de juiste aanpak kun je er toch aardig wat katten gelukkig mee maken. En het heeft vele voordelen. Je kat komt lekker buiten en kan genieten van alles wat groeit en bloeit zonder dat je je over de gevaren van bijvoorbeeld het verkeer druk hoeft te maken.
 
Een goede start is het halve werk. Zorg dat je een goed en passend tuig voor je kat aanschaft. Het mag nergens snijden of irriteren en het moet stevig genoeg aanzitten zodat je kat niet kan ontsnappen. Als je je keuze hebt gemaakt, laat je je kat met kleine stapjes aan het tuig wennen.
 
Laat het tuig in eerste instantie gewoon lekker in de buurt van het vaste plekje van je kat liggen zodat hij eraan kan ruiken. Leg vervolgens het tuigje op de rug van je kat, als hij dat toelaat beloon je hem gelijk met wat lekkers. Stapje voor stapje ga je verder. Totdat je kat het goed vindt om het tuigje aan te hebben. Dan kun je het lijntje er aan vastmaken en samen binnen een stukje lopen.
 
Gaat ook dit zonder problemen, ga dan samen eens een klein stukje in de tuin of op het balkon lopen. Bouw het naar buiten gaan rustig op want het kan zeker voor een kat die nog nooit buiten is geweest heel spannend zijn. Vergeet niet om je kat tijdens het gehele proces regelmatig te blijven belonen zodat hij het tuigje als iets positiefs blijft zien.