Zoeken

Pas op voor blauwalg

Pas op voor blauwalg

De zomer is in volle gang en we genieten met volle teugen van de zon en het buitenleven. Zwemmen hoort daar natuurlijk bij, ook voor onze honden. Niets lekkerder dan een verfrissende duik maar pas op, want bij warm weer kunnen er blauwalgen in het water voorkomen. En blauwalgen zijn giftig voor onze trouwe viervoeter.

Blauwalgen gedijen het beste bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden in stilstaand of langzaam stromend water. Zowel in zoet als zout water kunnen ze voorkomen. Je kunt blauwalg herkennen aan een blauw/groene waas over het water of als de algen tot bloei zijn gekomen aan een rood/bruine laag. Het water ruikt muffer en doordat het zuurstof gehalte in dit water lager is kan er ook vissterfte optreden.

Controleer dus eerst het water voordat je vol enthousiasme het drijvende speeltje voor je hond in het water gooit. Geen geschikt water in de buurt, niet getreurd want ook thuis in de tuin kun je veel waterpret met je hond hebben met bijvoorbeeld een hondenzwembad of waterfontein.