Zoeken

Pedicure voor konijnen..

Pedicure voor konijnen..

De nagels van in het wild levende konijnen hoeven niet geknipt te worden omdat zij hun nagels tijdens het graven en woelen in de grond wel afslijten. Helaas geldt dat voor de meeste tamme konijnen niet. Het is belangrijk om regelmatig de nagels van je konijn te controleren en eventueel te (laten) knippen.

Gemiddeld moeten de nagels van een konijn iedere 2 á 3 maanden geknipt worden. Te lange nagels zijn heel vervelend en soms zelfs pijnlijk voor het beestje. Maar hoe weet je nu of de nagels van je konijn te lang zijn? Over het algemeen kunnen we zeggen dat als de nagels onder de vacht vandaan komen ze te lang zijn.

Als je de nagels van je konijn zelf gaat knippen moet je dat doen met een speciaal nagelschaartje. Knip voorzichtig want er zit leven in de nagel en als je daar in knipt is het pijnlijk en kan het gaan bloeden. Heeft je konijn witte nagels dan kun je precies zien tot waar het leven loopt (het roze gedeelte). Bij donkere nagels kun je een lampje achter de nagel houden om te zien tot waar het leven loopt. Blijf met het knippen een paar millimeter van het leven af.

Wil je graag advies over of hulp bij het knippen van de nagels van jouw konijn, kom dan gerust langs in één van onze winkels.