Zoeken

Reizen met je dier, doe het op een veilige manier

Reizen met je dier, doe het op een veilige manier
De vakantieperiode is in aantocht en de voorbereidingen kunnen beginnen. Tassen worden gepakt en de auto wordt geladen. Dit jaar mag de hond ook mee op vakantie want hij hoort immers ook bij het gezin. Reuze gezellig allemaal maar het reizen met een hond vraagt wel wat extra voorbereiding.
 
Gaat de reis naar het buitenland zorg dan dat je op de hoogte bent van de regels die gelden in de landen waar je doorheen reist en waar je naartoe gaat. In ieder geval moet je hond een Europees dierenpaspoort hebben en geënt zijn tegen hondsdolheid (let op dit moet minstens 21 dagen voor vertrek gedaan worden).
 
Of de autoreis nu lang of kort is, zorg dat je hond veilig in de auto zit. Een hond hoort niet los in de auto of heerlijk op de hoedenplank. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je hond vliegt met grote vaart door de auto bij een aanrijding. De gevolgen daarvan zijn vaak niet te overzien.
 
Er zijn verschillende manieren om je hond veilig te vervoeren in de auto. Er zijn bijvoorbeeld speciale autotuigen, benches en autorekken. Wil je graag meer informatie hierover, kom dan langs in een van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co. Wij adviseren je graag.