Zoeken

Samen met je hond op de fiets de omgeving verkennen

Samen met je hond op de fiets de omgeving verkennen

Tijdens het lekkere weer trekken we er weer massaal op uit met de fiets. Gezellig van dorpje naar dorpje fietsen of al fietsend genieten van de Nederlandse natuur. Hoe gezellig is het dan als je je trouwe viervoeter mee kan nemen?
 
Er zijn verschillende manieren om je hond mee te nemen tijdens je fietstochten. Kleinere hondjes kunnen mee in een fietsmand. Fietsmanden zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn manden die voorop of achterop bevestigd kunnen worden. Welke je het beste kunt kiezen is onder andere afhankelijk van het gewicht van je hond. Kies voor de wat zwaardere kleine hondjes een mand voor achterop zodat je niet gehinderd wordt bij het sturen. Zorg dat je hond niet uit de mand kan springen als hij bijvoorbeeld schrikt of iets leuks ziet. Dit kan door hem aan zijn tuigje vast te zetten aan de mand met een daarvoor bedoeld koppelstuk of door een mand te kiezen die afgesloten kan worden.
 
Is je hond te groot voor een fietsmand? Geen probleem hij kan nog steeds met je mee op pad. Een fietskar is dan de ideale oplossing. Ook bij de keuze van de fietskar is het gewicht van je hond van belang. Zorg altijd dat de fietskar waarvoor je kiest het gewicht van je hond kan dragen.  
 
Of je voor je hond nu kiest voor een fietsmand of fietskar laat hem thuis altijd eerst goed wennen voordat jullie samen op pad gaan. Eenmaal gewend kunnen jullie tochten beginnen. Wij wensen jullie alvast veel fietsplezier en vergeet vooral niet wat lekkers mee te nemen voor onderweg.