Zoeken

Strooizout, antivries en ander winterleed

Strooizout, antivries en ander winterleed

Altijd weer een prachtig gezicht als de omgeving bedekt is met een laagje sneeuw en de ijspegels aan de dakgoten hangen. Toch is niet alles zo onschuldig als het eruit ziet want deze mooie sneeuw kan onze honden en katten aardig wat ongemakken bezorgen.

Onze huisdieren gaan op “blote” voeten naar buiten en die voeten komen direct in aanraking met de sneeuw en het strooizout dat op de straten ligt. Knip de lange haren tussen de kussentjes van de pootjes weg zodat daar minder snel pijnlijke sneeuw- en ijsklompjes ontstaan. Ook kun je de voetzolen in sprayen met een speciale voetzolenspray zodat de sneeuw niet blijft plakken en de voeten beschermd zijn tegen het prikkende strooizout.

Sneeuwballen en sneeuwvlokjes zijn niet om op te eten maar dat weten onze honden lang niet allemaal. Sneeuw kan zelfs gevaarlijk zijn want het kan (heftige) maag- en darmklachten veroorzaken. Ook kunnen onze honden niet inschatten wanneer het ijs niet dik genoeg meer is om erop te gaan. Vorige week konden hij immers samen met de baas ook over dat ijs lopen. Hou je hond dus goed bij je als het is gaan dooien.

Antivries heeft een lekkere zoete geur en smaak maar is giftig voor honden en katten. Spoel de poten van je honden en katten bij binnenkomst goed af en maak ze droog. Zo voorkom je dat je huisdier antivries of strooizout binnen krijgt bij het schoonlikken van zijn vacht.

Tot slot zullen alle kattenbezitters je eeuwig dankbaar zijn dat je even onder de motorkap kijkt of erop klopt voordat je de motor start want dit is een ideaal warm plekje waar katten zich in de wintermaanden graag verstoppen.