Zoeken

Verstoppertje spelen met je hond

Verstoppertje spelen met je hond

Heerlijk, de zon schijnt en we kunnen lekker veel tijd buiten doorbrengen. Ook je hond geniet hier waarschijnlijk met volle teugen van. Volop wandelen, zwemmen en misschien wel fietsen als het niet al te warm is. We hebben nog wat tips voor jullie, en je hond, om de zomer nog leuker te maken.

Speel eens verstoppertje met je hond. Begin heel makkelijk. De ene houdt de hond vast aan de lijn en de ander verstopt zich terwijl de hond kijkt en roept de hond. Als de hond het snapt kun je er bijvoorbeeld het commando zoeken aanplakken. Hoe beter de hond het snapt, hoe beter jij je kunt gaan verstoppen. Ben je alleen dan kun je natuurlijk ook een leuk speeltje van de hond verstoppen en hem dat laten zoeken.

Je kunt ook een speurtocht met je hond doen. Ook hier beginnen we makkelijk en maken we gebruik van het instinct van de hond. Verstop een koekje (terwijl de hond kijkt) en laat je hond het koekje vervolgens opspeuren. Maak het steeds een beetje moeilijker totdat je je hond een heel koekjesparcours kan laten speuren. Misschien kun je zelfs wat koekjes in een teil met water verstoppen. Wedden dat jij en je hond hier van genieten!