Zoeken

Voor je het weet laat je hond weer een scheet

Voor je het weet laat je hond weer een scheet

Als wij mensen een bruine bonenschotel gegeten hebben kijkt niemand vreemd op als we daar winderig van worden. Dat weet je immers. Dit effect hebben bruine bonen op het menselijk lichaam. Als onze honden veel scheten laten denken we meestal niet als eerste aan de voeding. Toch is dat in veel gevallen de boosdoener. 

Onverteerbare voedingsstoffen komen via de dunne darm in de dikke darm terecht. In de dikke darm komen gassen vrij bij de verwerking van deze voedingsstoffen. Deze gassen komen als windjes uit onze honden en kunnen een enorme stank verspreiden. Hoe meer onverteerbare voedingsstoffen er in het voer van je hond zitten, hoe meer windjes je kunt verwachten. 

Niet alleen de kwaliteit van de voeding kan invloed hebben op de winderigheid van je hond maar ook zijn tafelmanieren. Honden die schrokken happen tijdens het eten veel lucht. Deze lucht komt er simpel gezegd aan de achterkant weer uit. 

Of de winderigheid nu komt door de voeding of de manier van eten, de mensen van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co kunnen je verder helpen. Wij adviseren je graag bij het kiezen van de juiste voeding en de juiste voerbak.