Zoeken

Waarom is het belangrijk seniorvoeding te geven aan een oudere hond?

Waarom is het belangrijk seniorvoeding te geven aan een oudere hond?

De eerste grijze haren komen op het snoetje en tijdens de wandeling hoeft er niet de hele tijd meer gerend te worden. Je hond is ouder aan het worden maar is je hond ook al daadwerkelijk senior? Niet alle soorten honden vallen op dezelfde leeftijd onder de noemer senior. Kleine hondjes zijn pas rond de 8 jaar senior terwijl een heel grote hond al vanaf een jaar of 5 senior genoemd mag worden. 

Een “oudere” hond heeft andere behoeftes dan een opgroeiende of volwassen hond en het is belangrijk dat we hier in de voeding rekening mee houden. Honden die ouder worden bewegen over het algemeen wat minder, tijdens de wandeling wordt er minder gerend en bijvoorbeeld meer gesnuffeld, en de spijsvertering wordt gevoeliger. Daarom is voeding met minder vet, fosfor en calorieën en meer vezels te adviseren. 

Daarnaast wordt een oudere hond vaak wat strammer waardoor het belangrijk is dat er in de voeding ondersteuning zit voor de spieren en gewrichten. Wil je een deskundig advies wat betreft de voeding voor jouw ouder wordende hond? Kom dan langs in een van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co.