Zoeken

Waarom rolt mijn hond door de viezigheid?

Waarom rolt mijn hond door de viezigheid?

Een grappige vraag waar niet veel over terug is te vinden. Toch zijn er een aantal logische redenen te benoemen die dit rolgedrag zouden kunnen verklaren.

Er wordt niet voor niets gezegd dat smaken verschillen. Het verschil tussen mensen onderling is al heel erg groot, laat staan tussen mensen en honden. Honden hebben een totaal andere voorkeur voor geuren dan bijvoorbeeld mensen. Voor de meeste honden is rollen in viezigheid gewoon een groot feest.

De tweede logische verklaring is het camoufleren van hun hondengeur. Honden die moeten jagen en een prooi moeten vangen moeten zo onzichtbaar en onruikbaar mogelijk zijn voor hun prooi. En hoe simpel kan het zijn. Als je niet naar hond ruikt, ben je ook geen hond. Dit zou volgens zeggen een instinct zijn dat overgebleven is uit een ver verleden.

Tot slot kan het ook gewoon een manier zijn om de aandacht van de baas te krijgen. Hij werkt trouwens prima want iedere baas reageert per direct als zijn lieftallige viervoeter in een rottend kadaver gaat liggen rollen.