Zoeken

Warm weer en konijnen, geen goede combinatie..

Warm weer en konijnen, geen goede combinatie..

Konijnen kunnen slecht tegen warm weer. Temperaturen van boven de 24 graden kunnen er al voor zorgen dat onze konijnen het te warm hebben. Ze kunnen er zelfs zoveel last van hebben dat ze eraan overlijden. Reden genoeg om onze konijntjes lekker koel te houden tijdens de warme zomerdagen. Hoe doen we dat?

Woont je konijn in de tuin, zorg dan dat hij altijd voldoende schaduw heeft. Plaats een losse ren aan het hok want de warmte blijft vaak in een hok hangen. Over de bovenkant van de ren kun je een vochtig laken spannen voor extra verkoeling. Is het echt heel warm, zet je konijn dan op een koele plaats binnen. Binnen mag het konijn genieten van de koelte van een ventilator als hij maar niet op de tocht zit. Een koelschijf zorgt voor een lekkere koele ligplaats.

Tot slot is het belangrijk dat je konijn altijd over voldoende drinkwater beschikt. Geef nooit koud water want, hoe gek het ook klinkt, dit zorgt er alleen maar voor dat je konijn het nog warmer krijgt. Heeft je konijn het nog steeds warm? Dan kun je zijn oren een beetje vochtig deppen met lauw water want dat biedt nog wat extra verkoeling.