Zoeken

Wat een schatjes die tamme ratjes

Wat een schatjes die tamme ratjes
Bij heel wat mensen lopen de rillingen over de rug bij het horen van het woord rat maar tamme ratjes zijn echt geweldig leuke dieren. Ze zijn sociaal, leergierig, intelligent en heel aanhankelijk. Ratjes en hun verzorgers kunnen een hele hechte band opbouwen.
 
Zoals bij ieder dier, geldt ook bij ratjes dat je je wel goed moet voorbereiden voordat je ratjes aan gaat schaffen. Ratjes zijn echte groepsdieren, kies er dus altijd voor om meerdere ratjes samen te houden. Ratjes zijn erg beweeglijk en actief en hebben dus een flinke ruime kooi nodig. Hoe meer ratjes je neemt, hoe groter de kooi. Ook verschillende soorten speeltjes worden erg gewaardeerd.
 
De luchtwegen van ratjes zijn gevoelig en hiermee moet rekening gehouden bij de keuze van bodembedekking in de kooi. De bodembedekking moet stofvrij zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bodembedekking op basis van papier of mais. 
 
Ook nieuwsgierig geworden of tamme ratjes de ideale huisdieren voor jou zijn? Kom dan langs in een van de dierenspeciaalzaken van Pets&Co, wij informeren en adviseren je graag.